Hvordan tjene penger på din blogg?

Hvordan tjene penger på din blogg?

Du sitter kanskje og oppdaterer bloggen din hver dag, men du ser ikke snurten til penger i kassa? Les her og følg disse enkle tipsene, så er du godt på vei.

For å ta det viktigste først. Nettsiden din må ha trafikk. Hvis du har en nettside som bare bestemoren din i Alaska vet om, så kommer du ingen vei. Så hva skal til for å få godt med trafikk? Det er mange ting du kan gjøre for å få flere besøkende til din blogg. I guiden Sliter du med å få besøkende til din blogg? finner du mange tips til å få mer trafikk til din blogg.

Så, du har trafikken, men sliter med å konvertere denne over til penger? Det finnes mange muligheter til å tjene penger på en blogg idag, men det finnes også mange fallgruver. Dessverre faller mange i disse fallgruvene. Følg disse tipsene, så skal du se det blir andre boller!

Først skal vi oppklare noen begreper som kan virke gresk for noen:

Affiliate-nettverk: Firmaer som tilbyr annonser fra annonsører. Herfra får du tilgang til masse annonseinnhold som du kan bruke på bloggen din. Bildebannere, flashbannere, tekstlinker med mer. Når brukeren klikker på disse annonsene på din blogg, blir dette registrert hos affiliaten. Avhengig av programmet du kjører, så får du enten betalt for hvert klikk (PPC), eller per salg (lead).

PPC: Pay per click. Her får du betalt for hvert unike klikk som kommer fra din blogg. Uavhengig om brukeren gjør et lead/salg.

Lead: Dette kan være forskjellige ting, men hovedsakelig hvis brukeren registrerer seg på annonsørens nettsted, eller kjøper en vare/tjeneste.

iLead/iSale: Samme som lead, men dette vil si at når brukeren klikker på din annonse, så blir det lagret en informasjonskapsel (cookie) på brukerens datamaskin, som varer i alt fra 24 timer til flere måneder. Hvis da brukeren går inn på den aktuelle nettsiden igjen to uker senere, og da gjør kjøper en vare/tjeneste, så vil du likevel få betalt.

Det viktigste å tenke på når du velger hvilke annonser du burde ha på din blogg, er å først finne ut hvilken målgruppe du har på din blogg. Hva skriver du om? Hvem leser postene dine?
Skriver du hovedsakelig om klær og mote, så er det mest ideelt å ha annonser for akkurat dette, og ikke for bil og båtblader.

Så nå vil du kanskje vite om hvilke muligheter man faktisk har til å tjene penger? Vi har mange forskjellige affiliates ute på nettet, så jeg skal komme med noen anbefalinger.

Tradedoubler – Et av de virkelig store affiliatenettverkene. Kjører kampanjer av alle mulige slag, så det er lett å finne noe som passer for akkurat din blogg. God service, og gode inntjeningsmuligheter! Har både PPC og lead/sale kampanjer. Utbetaling skjer hver måned.

Besøk Tradedoubler