Hvordan få flere besøkende til din blogg?

Hvordan få flere besøkende til din blogg?

Vi har alle vært der. Man føler at uansett hva man gjør, så får man nesten ingen besøkende. Det kan være veldig frustrerende, å skrive og skrive samtidig som du føler at bloggen er dødere enn i graven. Frykt ikke, følg disse enkle tipsene, så skal du se at det blir fart på sakene!

Innhold:

Dette er nok det aller viktigste punktet. Skriv om interessante temaer som folk faktisk synes er spennende. Skriver du bare om hva du har spist idag, så er det ikke mange som kommer til å synes innholdet ditt er spesielt spennende. Det er viktig at bloggen din har et mer eller mindre bestemt tema, og at du holder deg til dette. Har du en blogg om spennende reisedestinasjoner, så skriver du ikke om hva katten din gjorde igår. Skriver du spennende artikler som folk liker og synes er interessante, så vil folk linke til deg. Og linker, det betyr besøkende!

Skaff deg et eget domene:

Skal du være seriøs med bloggen, så burde du sterkt vurdere å skaffe deg et eget domene. Ikke bare har du ganske begrensede muligheter på en gratis bloggplattform (blogg.no f.eks), men du vil også fremstå mye mer dedikert og seriøs med bloggen om du velger et eget domene. De aller fleste som leser blogger ønsker dette, så du vil garantert kunne hanke inn mange faste lesere på grunn av akkurat dette punktet. Prisene på eget domene + webhotell starter fra ca. 10 kr per måned, så det er en veldig billig investering. Jeg kan anbefale One.com sine løsninger til dette. Veldig enkelt og greit å sette opp, da de har automatiske innstallasjoner for bl.a blogger. :)

– Sjekk også guiden: Hvordan setter du opp en blogg på et eget domene?

Utseende på bloggen:

Du tror kanskje at dette ikke har noe spesielt å si, og at folk bare er interessert etter innholdet, men faktum er at det er et ganske viktig punkt. Ser bloggen din ut som en søppelhaug, så er det ikke mange som faktisk vil gidde å lese noe som helst, eller tenke seg å returnere til bloggen ved et senere tidspunkt. Har bloggen derimot et bra og oversiktelig utseende, så vil gjerne folk ville lese mer, og i beste fall bli en fast leser og komme tilbake ofte. Dette er gull for deg som blogger, da har du allerede skaffet deg litt trafikk som vil komme tilbake ofte uten at du trenger å løfte en finger.

Så bruk god tid til å gjøre bloggen din så fin som mulig. Har du ingen kunnskaper med html/css, så er det kanskje vanskelig for deg å få gjort noe spesielt. Kanskje du kjenner noen med litt peiling du kan spørre? Det er mange som gladelig gir en hjelpende hånd. Ta også en titt i artikkelen Fine gratis WordPress themes for gode gratis themes for din blogg, som er veldig enkle å sette opp (må ha wordpress basert blogg).

Søkemotorer:

Det å få besøkende fra søkemotorer er veldig bra. De besøkende som kommer fra søkemotorer er allerede interessert i innholdet de kommer til, så sjansen er stor for at de vil fortsette å lese når de kommer til din blogg. Hvordan du får besøkende fra søkemotorer vil jeg komme mer grundig tilbake til i en senere artikkel, men skal komme med noen enkle tips her:

Bruk en god og beskrivende tittel på artikkelen din. Skriver du en artikkel om museer i Milano, så burde du bruke en god beskrivende tittel. Sørg for å ha med viktige nøkkelord som “museer” og “Milano”. En god tittel vil f.eks være: “Spennende museer i Milano”.

De fleste blogger har mulighet for å legge inn emneord/tags. Bruk disse! Men ikke sleng inn alt du kommer på, bare det viktigste, og spesielt nøkkelordene. I eksempelet over med museer i Milano ville gode emneord være f.eks “museer, milano, navn på museene du har med” og generelt viktige nøkkelord som er med i artikkelen din. Men som sagt, ikke legg inn ord som ikke har noe med artikkelen å gjøre.

Bruk beskrivende filnavn på bilder du har i artiklene dine. Har du et bilde av Eiffeltårnet i Paris, så er ikke filnavn som “img7726152.jpg” så veldig beskrivende, og søkemotorer har ingen peiling på hva det er bilde av. Bruk heller filnavn som “eiffeltårnet-i-paris.jpg”. Nå vet søkemotorene hva du har bilde av, og du kan faktisk få en del trafikk inn på denne måten.

Pingtjenester:

Det finnes masse pingtjenester ute på nettet. En pingtjeneste er en mulighet for deg til å “si ifra” når man har skrevet et nytt innlegg. Ditt inlegg kommer da opp på siden til pingtjenesten, og folk kan trykke seg inn og lese hele innlegget. Det er kanskje ikke allverdens besøkende man får av dette, men det er ikke spesielt vanskelig eller tidskrevende å sette opp, så det er vel verdt bittelitt arbeid :)

Noen pingtjenester: Bloggurat, Blogglisten, Twingly, Bloggarkivet og ping-o-matic.

Vær aktiv på andres blogger:

Dette er et viktig punkt, og kan skaffe deg en del besøkende. Du som blogger leser garantert en del andre blogger også, så hvorfor ikke bruke muligheten til å skaffe deg litt besøkende? Alle bloggere liker å få kommentarer, så du vil også glede de som skriver bloggen du kommenterer på. En vinn vinn situasjon!

De aller fleste blogger har kommentarfelt, hvor man kan linke tilbake til sin egen blogg. Ikke misbruk denne muligheten til å bare slenge en link tilbake til din blogg, men skriv en ordentlig kommentar. Har du ingenting å komme med utenom “kul post, sjekk ut bloggen min her -link til din blogg-” så la være. Skriv ordentlige kommentarer, og bare hvis du føler du faktisk har noe å komme med.

På denne måten vil du etterhvert kunne bli “kjent” i bloggmiljøet, og dette i seg selv kan skaffe deg masse trafikk til bloggen din.

Få linker til bloggen:

Du kjenner sikkert en del andre som også blogger. Spør dem om dere skal linke til hverandre. Dette er ikke akkurat mye jobb, og kan skaffe deg besøkende. Ellers som jeg skrev i første punkt, godt innhold kan ofte skaffe deg en del linker inn til bloggen din, fordi folk synes det er så bra at de linker til artiklene dine.

Hvis du følger disse punktene, så lover jeg deg at du vil merke en vesentlig forskjell i besøkende til din blogg. Lykke til med bloggingen, og husk, blogging skal være gøy! :)