Bing

Bing – Microsofts nye søkemotor

Microsoft prøver igjen å ta opp kampen med Google på søkemotorfronten. Deres nye søkemotor Bing virker veldig lovende, og er spådd å kunne spise seg en god andel av søkemotormarkedet på internett.

Dette er jo ikke Microsoft sin første søkemotor. Det er ikke skremmende lenge siden de kom ut med Live Search, som visstnok skulle ta verden med storm, men det kan vel ikke akkurat sies å ha skjedd enda. Så da blir det store spørsmålet; kan Microsoft klare å ta innpå giganten Google med Bing?

Søkemotoren blir ikke offisielt lansert før 1.juni, men noen detaljer er ute for offentligheten. De lanserte også nylig en demonstrasjonsvideo som viser hvordan Bing fungerer (denne kan sees nederst i artikkelen). Det ser ihvertfall lovende ut, og jeg må innrømme det blir spennende å prøve ut søkemotoren selv ved lansering.

Så hva skiller Bing fra Google? Bing, i lilkhet med den nylig lanserte søkemotoren Wolfram Alpha, vil fokusere på å gi deg direkte svar på det du lurer på og søker etter, og ikke bare linke til nettsteder. Brukere som søker etter ting på nettet, begynner stadig å stole mer og mer på at søkemotorer gir dem løsninger og svar, istedenfor bare en liste med nettsteder. Alt fra nyhetsartikler, vær, kart, filmanmeldelser, produktanmeldelser, hotellreservasjoner osv.

Dette er et av hovedfokusene til Bing, og er nok helt klart et av de sterkeste kortene de har mot Google. Så hvilke andre ess har de i ermet for å kunne ta opp kampen med Google?

Ved et søk vil det komme opp relevante kategorier i en egen seksjon. Dette kan gjøre det lettere for brukeren å finne akkurat det han/hun er ute etter.

Prissammenligninger og produktanmeldelser. Ikke akkurat helt nytt, men blir spennende å se hvordan det blir etterhvert.

Bing har også en smart funksjon hvor det kommer opp et utdrag av teksten hvis du holder musepekeren over søkeresultatet. Dette kan spare mye tid, og lettere finne ut om søkeresultatet virkelig var det du var ute etter.

Sjekk ut Bing’s offisielle demonstrasjonsvideo under:

Så det gjenstår å se om Bing faktisk klarer å ta opp kampen med Google. Hva tror du? Vil Bing klare å få en del av kaka?