Hvordan få inspirasjon til dine kreative arbeider?

Hvordan få inspirasjon til dine kreative arbeider?

Jobber du som designer, så hender det innimellom at den kreative delen av hjernen din bare stopper opp. Du klarer rett og slett ikke finne på noe kreativt, og motivasjonen din synker ned til bunns. Så hvordan kan du gjenvinne kreativiteten igjen?

I denne artikkelen vil jeg fokusere på ting du kan gjøre uten at du sitter foran en pc-skjerm. Det finnes også mye man kan gjøre for å øke kreativiteten på nettet, men dette vil jeg komme tilbake til i en annen artikkel.

Altfor mange designere sitter foran en pc-skjerm store deler av dagen, og hvor mye inspirasjon får man egentlig ved å sitte på den samme kvadratmeteren time etter time?

En liten gåtur i parken kan gjøre godt for den kreative delen av hjernen vår. Her er det ofte mye liv, mennesker i forskjellige situasjoner, god natur og mye å se på og bli inspirert av. Kanskje akkurat barna som sprang etter fuglene fikk deg til å komme på en knallgod ide til den neste grafiske posteren din?

Ta en tur til den lokale antikkbutikken. Her finnes det utrolig masse spennende og rare gjenstander som kan få kreativiteten til å rulle. Kanskje du finner noen gamle lp-plater med utrolig kult cover som du vil basere et nytt design på?

Er det fint vær, kjør en tur opp på fjellet og nyt stillheten. Ta med fotokamera, og se om du får tatt noen bilder av ting du kan bruke senere til grafiske arbeider.

Ta med laptopen til en cafe og jobb derfra! Dette kan være et veldig godt tips for å komme seg litt vekk fra kontorpulten, samtidig som du får jobbet litt i samme slengen. Her går det ann å snakke med andre mennesker, observere og få inspirasjon på denne måten.

Gå en tur i et bystrøk og observer arkitektur. Se på bygninger, hvordan de er oppbygd, mønster, farger og slike ting. Dette er gull hvis du driver med 3d eller tegner arkitektur.

Se en god film. På denne måten får du slappet av, samtidig som hjernen blir matet med kreative tanker og impulser.

Hør på ny musikk. Finn en sjanger du liker å høre på, men artister du aldri/sjelden hører på. Jeg gjør ofte akkurat dette, og det fungerer faktisk overraskende bra til å komme på nye ideer.

Har du noen gode tips til hvordan man kan få inspirasjon/øke kreativiteten? Del det med oss andre under!